Waar te beginnen met gezonde voeding?

 

Met het **Bindle 5-stappenplan** kun je op een eenvoudige en veilige manier beginnen aan een gezonder leven zonder tekorten. Dit plan biedt een solide basis, waarbij milde supplementen worden gecombineerd met eenvoudige leefstijlaanpassingen. Zo voorkom je een 'supplementenverslaving', waarbij je zonder plan een kast vol pillen hebt, wat niet alleen onnodig, maar soms ook schadelijk kan zijn. De juiste balans vinden tussen voeding, supplementen en een gezonde leefstijl is de sleutel.

Wat Moet Ik Testen Als Ik Geïnteresseerd Ben?

Als je besluit om je bloedwaardes te laten testen, zijn er enkele belangrijke tests die je kunt overwegen, afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften. Bij Bindle bieden we uitgebreide bloedtesten aan via onze partner Bloedwaardentest, zie ook de volgende link! https://www.bloedwaardentest.nl/partners/bindle/ . Hier zijn enkele belangrijke tests die je kunt laten doen en waarom ze belangrijk zijn:

Vitamine B12 HoloTC Test 

Deze test meet de actieve vorm van vitamine B12 in je lichaam. Een tekort aan B12 kan leiden tot vermoeidheid, geheugenproblemen en een verzwakt immuunsysteem.

Intracellulair Foliumzuur Test

Foliumzuur is essentieel voor DNA-synthese en celdeling. Een tekort kan leiden tot bloedarmoede en een laag energieniveau.

Vitamine D Test

Vitamine D is cruciaal voor sterke botten en een gezond immuunsysteem. Vooral in Nederland hebben veel mensen een tekort door het gebrek aan zonlicht.

Omega-3 vs. Omega-6 Ratio Test

Deze test meet de verhouding tussen Omega-3 en Omega-6 vetzuren in je bloed. Een verstoorde balans kan ontstekingen veroorzaken en het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

Maar ook het “groot bloedbeeld” “”HOMA IR en Hba1C” en “Cholesterol pakket” zijn krachtig om te weten omdat je dan veel leert over de toestand van jouw systeem zoals;

-ijzer waardes die cruciaal zijn voor de gezondheid

-Leverwaardes

-Cholesterol en bloedvet markers die veel vertellen over jouw innerlijke welzijn

-Bloedsuiker en afwijkingen van de alvleesklier en of prediabetis

-Immuunactiviteit

En nog veel meer..

Deze testen helpen je om gerichte beslissingen te nemen en te bepalen welke supplementen je precies nodig hebt.

 

Moet Ik Dan Blijven Testen?

Als uit de test blijkt dat je een groot tekort hebt, raden we aan om na 4 tot 6 maanden opnieuw te testen om te controleren of je lichaam de juiste balans heeft hersteld. In de meeste gevallen hoef je, wanneer je de juiste niveaus hebt bereikt, niet constant opnieuw te testen.

Bij Bindle adviseren we, nadat je een stabiele basis hebt bereikt met onze mild gedoseerde supplementen zoals de **Bindle Essentials**, om je waardes elke twee jaar opnieuw te laten controleren. De zachte formules zorgen ervoor dat je in balans blijft, zonder snel nieuwe tekorten te ontwikkelen.

Kan Ik Zomaar Elke Multivitamine, Magnesium, D3 en Omega-3 Nemen?

Nee, de kwaliteit van de supplementen die je kiest, is van groot belang. Niet alle supplementen zijn gelijk. Het is belangrijk om te kiezen voor supplementen van hoge kwaliteit die bewezen effectief zijn en geen schadelijke toevoegingen bevatten.

Goedkopere supplementen bevatten vaak lage doseringen van actieve ingrediënten of maken gebruik van slecht opneembare vormen van vitaminen en mineralen. De beste supplementen, zoals die in ons assortiment, zijn met zorg samengesteld voor zowel de juiste doseringen als de zuiverheid van de ingrediënten. Dit betekent dat je lichaam de voedingsstoffen daadwerkelijk kan opnemen en gebruiken.

Lees meer hierover in onze uitgebreide blog over “https://blog.bindle.eu/wat-maakt-supplementen-goed-of-slecht “, waarin we alles uitleggen over het maken van veilige en effectieve keuzes als het gaat om supplementen.

Conclusie

Het laten testen van je bloedwaardes voordat je supplementen gaat gebruiken, is een krachtige manier om inzicht te krijgen in jouw specifieke behoeften. Voor veel mensen is het echter niet noodzakelijk om eerst te testen, mits je begint met mild gedoseerde supplementen en ons 5-stappenplan volgt. Het is van belang om supplementen van hoge kwaliteit te kiezen en overdosering te voorkomen.

Als je tekorten hebt, is het verstandig om na een paar maanden opnieuw te testen. Daarna kun je met de juiste supplementen jarenlang genieten van een stabiele gezondheid, zonder snel opnieuw tekorten te ontwikkelen.

Bij Bindle helpen we je graag om verantwoord en veilig te supplementeren, zodat je kunt leven zonder tekorten! 

"Let food be thy medicine and medicine be thy food." – Hippocrates