Het 5 stappenplan uitgelegd

Stap 1: Eet dagelijks 750 tot 1000 gram groenten en fruit gecombineerd.

De CBS-statistieken liegen er niet om; we eten te weinig groenten en fruit! Door het ondernemen van deze stap worden al veel problemen aangepakt, zoals ondersteuning van een sterk immuunsysteem, een betere antioxidantstatus, een betere vitamine- en mineralenstatus en een optimale darmfunctie vanwege de diversiteit aan vezels! Om de darmen te laten wennen aan de verhoging van deze vezels, kan het raadzaam zijn om het grootste deel van de groenten bereid te eten in plaats van rauw (koken, bakken, wokken, pureren, blenden). Deze stap is veilig advies voor iedereen en werkt als versterking van de andere stappen.

Stap 2: Drink 1 liter water per 25-30 kg lichaamsgewicht.

Vanuit de praktijk zien we dat mensen ook structureel te weinig drinken. Streef naar de consumptie van 1 liter water per 25-30 kg lichaamsgewicht, inclusief koffie, water en thee. Drink dit in grote hoeveelheden in één keer en bij voorkeur niet of nauwelijks tijdens de maaltijden, omdat dit de spijsvertering kan vertragen. Om zeker te weten dat je de ideale mineralen binnenkrijgt voor de opname van water in onze cellen, is het aanbevolen om 1 korrel Keltisch zeezout te nemen voordat je een grote hoeveelheid water drinkt.

Stap 3: Vast en beperk het aantal eetmomenten tot maximaal 2-4 per dag.

Stel je lichaam meerdere keren per week bloot aan vastenperiodes. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je ontbijt over te slaan of, als dat beter uitkomt, door het overslaan van het avondeten. Kijk wat goed voelt! Door gedurende meerdere uren niets te eten, profiteer je van een indrukwekkende reeks voordelen voor de gezondheid. Door minder vaak te eten, benaderen we meer de eetgewoonten van vroeger, waar we nu ver van verwijderd zijn. We vingen een prooi en hadden geen koelkast, dus moesten we zoveel mogelijk eten om bederf te voorkomen.

Stap 4: Eet 1,5 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht per dag.

Eiwitten uit voeding zijn onze bouwstenen. Zowel in de praktijk als in de wetenschap blijkt dat we vaker wel dan niet onze ideale eiwitinname missen. Het eten van 1,5 gram eiwitten per dag is een effectieve manier om spiermassa te behouden en te laten groeien (mits je voldoende fysieke activiteit verricht). Maar niet alleen voor spiermassa is het cruciaal om voldoende bouwstenen binnen te krijgen; het is ook essentieel voor ons hele lichaam. Ons immuunsysteem functioneert beter, onze spieren voelen sterker aan, en we hebben meer verzadiging, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing. Eiwitten zijn te vinden in dierlijke bronnen zoals kip, vis, vlees en eieren, maar ook in plantaardige voedingsmiddelen zoals haver, noten en vooral peulvruchten. Wissel af en toe af door een dag geen dierlijke eiwitten te eten en je te concentreren op plantaardige bronnen.

Stap 5: Supplementeer met de "Human Essentials."

Onze voedingsstatus kan niet langer alleen worden toevertrouwd aan gezond eten. Dit komt omdat het voedsel dat we vandaag de dag consumeren een heel andere voedingswaarde heeft dan 80 jaar geleden. Bovendien zijn onze chronische stressniveaus hoger, wat onze behoeften kan veranderen, en er zijn nog andere factoren die het onmogelijk maken om alleen met voeding onze optimale gezondheid te garanderen. Gelukkig biedt de moderne wetenschap hiervoor een oplossing: voedingssupplementen. Door deze als een soort nutritioneel "dekentje" over onze gezonde eetgewoonten te leggen, zorgen we ervoor dat we nooit tekorten krijgen van essentiële voedingsstoffen. Deze supplementen noemen we bij Bindle de "Human Essentials." De "Human Essentials" van Bindle zijn, inclusief bijbehorende doseringen zijn:

-Bindle Multivitamine, 1 keer per dag.

-Bindle Magnesiumformule, 2 keer per dag.

-Bindle Omega 3, 2 keer per dag.


Door deze supplementen te nemen krijgt ieder mens een veilige toevoeging van alle benodigde ''essentials''. Its easy, its healthy, effective and its safe.

"Laten we welzijn opbouwen in plaats van ziekte behandelen." - Bruce Daggy