Nieuwe bevindingen van een van de grootste studies naar multivitaminen, de COSMOS trail

Volgens een uitgebreide studie, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, bleek dat het dagelijks innemen van een multivitamine supplement niet alleen geheugenverlies kan helpen voorkomen, maar ook de algehele cognitieve veroudering kan vertragen. De studie, uitgevoerd door de gerenommeerde onderzoekers van Mass General Brigham, maakt deel uit van de bredere COSMOS-trial en omvatte meer dan 5.000 deelnemers.

De resultaten waren veelbelovend: deelnemers die dagelijks een multivitaminen namen, vertoonden significante verbeteringen in zowel episodisch geheugen als globale cognitie, vergeleken met degenen die een placebo kregen. Deze bevindingen werden verder ondersteund door een meta-analyse van drie afzonderlijke studies binnen dezelfde trial.

Wat halen we uit deze studie?

Het belang van deze bevindingen kan niet worden onderschat. Met de vergrijzing van de bevolking en de toename van leeftijd gerelateerde cognitieve problemen, biedt een dagelijkse multivitaminen een veilige, betaalbare en effectieve manier om onze hersengezondheid te ondersteunen.

Dus, waarom zou je wachten? De multivitamine is het ultieme voorbeeld van ons ‘’spectrum-denken’’ in supplementen waar we onze volgers toe uitnodigen. Het aanbieden van een compleet voedings pakketje zoals de natuur het ook doet in zijn voeding! Het toevoegen van een dagelijkse multivitamine aan je routine kan een eenvoudige stap zijn met potentieel enorme voordelen voor je cognitieve welzijn en algehele gezondheid.

Voed je lichaam goed, zodat je geest vrij kan zijn