Eindelijk makkelijk inzicht in de interne gezondheid

De gezondheid van mensen optimaliseren is het hoofddoel en de kernboodschap van onze organisatie. Dit bereiken wij door het oplossen van essentiële voedingstekorten met hoogwaardige supplementen. Op deze manier willen we de pandemie van gezondheidsproblemen, veroorzaakt door een vitamine-, mineralen- en vetzurentekort, oplossen en voorkomen. De markt wordt echter overspoeld door informatie en verschillende supplementen. Het is daarom een grote uitdaging gebleken om met onze informatie door te kunnen dringen tot mensen, en daar moet een oplossing voor komen. 

Het probleem is vaak dat mensen niet geloven dat ze een voedingstekort hebben, omdat ze geloven dat ze gezond genoeg eten. Wat men meestal niet weet, is dat 90% van de mensen een optimale voedingsstatus niet haalt. Best wel grote kans dus dat dit ook bij jou het geval is. In plaats van alleen kennis aan te reiken op basis van onderzoek en praktijk, geven we nu directe handvatten om zelf tot op de nanogram te meten hoe de voedingsstatus er bij jou voor staat.

Krachtige internationale samenwerking

Bindle is een prachtige samenwerking aangegaan met het Duitse gezondheidsbedrijf Cerascreen, een bedrijf dat zelftesten maakt en verwerkt. Cerascreen ontstond in 2012 aan de hand van een idee van oprichter Olaf Schneider. Zo zegt Olaf: ‘mensen moeten zelf hun gezondheidsparameters kunnen meten en zo meer controle krijgen over hun eigen gezondheid’, iets waar wij van Bindle ons natuurlijk 100% in kunnen vinden! 

Een van de bouwstenen van Cerascreen was de samenwerking met DST Diagnostic Systems & Technologies uit Schwerin. Het gecertificeerd diagnostisch laboratorium analyseert tot op de dag van vandaag nog steeds de zelftests van Cerascreen. Zij bieden hun producten nu aan in 19 Europese landen en in de VS, en voeren jaarlijks meer dan 150.000 medische tests uit.

In Schwerin en Hamburg werken biologen, voedingsdeskundigen, bewegingswetenschappers en medische redacteuren bij Cerascreen aan innovatieve oplossingen voor uw gezondheid. Al met al een onwijs krachtige partner voor ons voor dé ommezwaai vanuit het Bindle-gezondheidsmodel.

Handige vingerprikzelftest om thuis uit te voeren

Bindle trapt in november 2021 af met een serie zelftests waarmee het grootste deel van de ‘gouden standaard nutriënten’ thuis kan worden getest. Deze testen zijn:

Test voor Vitamine D3-tekort

De welbekende zon-vitamine die cruciaal is voor een goede gezondheid en waarvan, in alle waarschijnlijkheid, meer dan 40% een tekort heeft in Nederland. Vitamine D is een kernelement van de slaapcycli, botstofwisseling, het immuunsysteem, de werking van het brein en van de spieren.

Test voor Omega 3 vetzuren-tekort

Omega 3 vetzuren vinden we voornamelijk in vette vis; iets wat de Nederlander in 90% procent van de gevallen niet genoeg eet. Omega 3 is in het lichaam ingebouwd in onze celwanden waar het een belangrijke rol vervult in de cel-doorlaatbaarheid en de capaciteit om voedingsstoffen op te nemen. Verder is het een cruciaal element van ons ontstekingsremmende vermogen en speelt het een rol in de hersenontwikkeling.

Combi-test voor mineralentekort (magnesium, zink en selenium)

Deze test geeft inzicht in tekorten van meerdere nutriënten, namelijk magnesium, zink en selenium. Dit maakt deze test 3-dubbel waardevol omdat je met één test meerdere uitslagen ontvangt en daarmee dus ook inzicht krijgt in meerdere lichaamssystemen. Zo zijn magnesium, zink en selenium alle drie betrokken bij de functie van het immuunsysteem, een goede werking van de schildklier en de energiestofwisseling.

Test voor B12 Holo-TC-tekort (pas in Q1 2022 beschikbaar)

Vitamine B12-tekort komt jaarlijks maar liefst een paar 100.000 keer voor. Als je eerdere blogs hebt gelezen, begrijp je inmiddels goed dat B12 tot de kern van de nutritionele gouden standaard behoort, omdat zijn functie ongelooflijk belangrijk is voor het menselijk lichaam en de geest. Tekorten zijn gelinkt aan depressie, spierklachten, neurologische problemen, slechtere immuunsysteemfunctie en slaapproblemen. Omdat we nog bezig zijn met de juiste verzending en verscheping van de B12- test, voorzien we dat we deze pas in Q1 van 2022 kunnen aanbieden.

Het zijn testen die thuis geleverd worden met duidelijk instructies erin die iedereen van alle informatie voorzien om de test eenvoudig zelf af te nemen. Iedereen kan het!

Conclusie: knetterharde gezondheidsdiagnostiek voor de enthousiaste zelf-onderzoeker

We zijn verheugd dit eindelijk te kunnen aanbieden aan jullie als enthousiaste zelf-onderzoeker van gezondheid. Een fenomeen dat in onze ogen ‘ons grootste goed’ is. Tekorten in de nutritionele status is volgens de cijfers een zeer veelvoorkomend probleem. Een probleem dat een oorzaak kan zijn van een grote variëteit aan de meest voorkomende welvaartsziektes zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en auto-immuunziektes. Tekorten werken op het lichaam in als een katalysator op fysieke en mentale klachten. Dit is een probleem dat in onze ogen zo simpel op te lossen is… mensen moeten alleen weten wat ze moeten doen en hoe!

Het Bindle-platform zet zich in via informatieve blogs, webinars en seminars om praktische informatie te verspreiden. Dit keer met de simpele zelftestdiagnostiek, voor alle mensen die tot op het diepste niveau willen weten wat er nutritioneel gezien aan de hand is in hun lichaam. Op deze manier kan er een gestructureerd voedings- en suppletieplan worden gemaakt dat alle problemen van voedingstekorten kan voorkomen. 

 

“Wanneer men wil genezen, is men reeds half gezond’’

Seneca