Behandeling en herstel van de mens verbeteren met leefstijlinterventies, hoe dan?

Er zijn verschillende benaderingen op gebied van het bestrijden van klachten en beperkingen en het versnellen van herstel bij mensen. Denk aan de huisarts, fysiotherapie, osteopathie, chiropractie, acupunctuur, personal trainer, kinesiologie, manueel therapie en nog vele anderen.

Elk van deze benaderingen is uniek en kan een fantastische werking hebben op de klachten van de cliënt. Sommige therapieën combineren bijvoorbeeld hun manuele behandeling met bewegingsadvies; dit zorgt er al voor dat het resultaat beter wordt en dat mensen bewuster worden van hoe het lichaam werkt. Maar wat nu? De klanten zijn behandeld, ze doen de oefeningen (of niet) maar alsnog geen of geen optimaal resultaat.

De vraag die wij ons zijn af gaan vragen is, hoe zit het eigenlijk met de algehele gezondheid van de klant? Waarom blijft die achilles of bicepspees ontsteken? Waarom heeft iemand constant ‘kalkafzettingen’? Waarom is bij de ene cliënt dat bindweefsel zo stug en bij de ander zo soepel? Waarom is iemand zo vermoeid?

Na uitvoerige praktijkanalyse van al deze vakgebieden zijn we erachter gekomen dat de analyse van iemands voedingsstatus bijna NIET voorkomt. Denk aan analyse van voeding, essentiële vitamines, mineralen en vetzuren.

Er wordt haast geen aandacht aan besteed, terwijl we allemaal diep van binnen weten dat het er vast wel iets mee te maken zal hebben – we WETEN het simpelweg niet goed genoeg om er een advies aan vast te koppelen.

Oplossen voedingstekort geeft extra steun

Het is niemand ontgaan dat er een groeiend aantal onderzoeken gepubliceerd is die een slechte voedingsstatus koppelen aan de ontwikkeling of instandhouding van bijvoorbeeld obesitas, schildklierziektes, depressie, kanker, hart- en vaatziekten en Diabetes Type 2. Hetzelfde geldt voor het welzijn van menselijk bind-, spier- en gewrichtsweefsel!

Stel je voor dat je de cliënt of jezelf kunt voorzien van veilig en onderbouwd voedings- en supplementenadvies, waar hij of zij mee aan de slag kan gaan NAAST het bewegingsadvies.
Dan maak je jezelf, of je bedrijfsresultaten sneller, beter en breder. Veel klachten kunnen namelijk verbeteren of verholpen worden door het oplossen van voedingstekorten

Als onervarene op dit gebied duik je al snel op Google om te kijken wat je kan doen om je klachtenbeeld te verbeteren. Vervolgens word je overspoeld door een golf van informatie over wat je allemaal wel of niet zou moeten/kunnen doen. Dit is zeer verwarrend; daarom strijden wij om de zoektocht te verkleinen en in simpele taal uit te leggen.

Als je behandelaar of therapeut bent, is het belangrijk jezelf ook als persoonlijke coach te zien; een gezondheidsadviseur op het gebied van het menselijk lichaam, want zo zien de cliënten het ook. Daarom zijn behandelaars uitermate geschikt voor het overbrengen van deze kennis.

Dit platform zet zich in om duidelijkheid te verschaffen in de wereld van fysieke gezondheid. Deze kennis komt tot stand door een filter te maken van drie hoofdpijlers:

1. Wetenschappelijk onderzoek

Wat betreft de wetenschap weten we één ding zeker: dat er nog niks 100% helemaal zeker is. Wat we daarom garanderen, is dat we altijd meebewegen met de meerderheid van de kwalitatieve onderzoeken die bekend zijn en in de toekomst gepubliceerd zullen worden. Een 100% wetenschappelijk gebaseerde visie alleen schiet in onze ogen tekort, want hoe weet je nou of de uitkomsten allemaal precies te vertrouwen zijn? Het hangt van ontzettend veel factoren af en nog lang niet alles is onderzocht! Daarom vormt wetenschappelijk onderzoek één van de drie pijlers en is het niet de definitieve standaard.

2. Biochemie en fysiologie

Vanuit deze pijlers zijn er miljoenen uren onderzoek vooraf gegaan aan het in kaart brengen van de chemische reacties en benodigdheden van het menselijk organisme en zijn organen. De meest huidige bevindingen worden gebruikt om vanuit een fysiologisch perspectief te kunnen handelen. Dit zorgt ervoor dat we weten wat elk soort weefsel en orgaan nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Logica is dus het uitgangspunt van deze pijler.

3. Praktijkervaringen

Er zijn duizenden resultaten geanalyseerd in de praktijken van multidisciplinair denkende behandelaars. Resultaat is tenslotte het allerbelangrijkste uitgangspunt! Sommige dingen die wetenschappelijk lijken te kloppen, komen in de praktijk niet zoals gewenst tot uiting. En dan? De wetenschap zegt het toch? De interpretatie van onderzoek is bij elk individu anders. Daarom combineren wij alle drie de pijlers om tot een nauwkeurig en vooral veilig advies te komen!

Conclusie 

Onze visie is dat de burger kennis vergaart over het effect van voedingstekorten in menselijk lichaam en dat de professional als autoriteit op het gebied van zorgverlening een multidisciplinaire visie op gezondheid creëert. De resultaten bij jouw cliënten met klachten zullen niet alleen sneller en beter opgelost worden, maar de algehele belastbaarheid van hun systeem wordt beter,
met uiteraard als ultiem einddoel….hun gezondheid.

"De dokter van de toekomst zal geen medicatie voorschrijven, maar zal zijn of haar patiënten interesseren in de zorg voor het eigen lichaam, gezonde voeding en de oorzaken en preventie van ziekte."

Thomas Edison